ÎNTALNIRE DEDICATA COPIILOR CU PARINȚI PLECAȚI LA MUNCA IN STRAINATATE, LA PRIMARIA GURA HUMORULUI

În data de 03.08.2018, ora 10.00, la sediul Primăriei orașului Gura Humorului va avea loc o întâlnire dedicată copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, dar și părinților acestora.
Participanți sunt actori sociali de pe raza orașului uniți pentru a dezbate împreună problematica copiilor lăsați acasă singuri, în grija unor rude sau în grija unui singur părinte.
Școala Gimnazială Nr. 1 – prin vocea prof. Spinosu Dorina va pune în discuție teme referitoare la dezvoltarea socio – emoțională a copiilor cu părinți plecați în străinătate.
Momentele artistice vor fi prezentate cu emoție și bucurie de către copiii Școlii Gimnaziale nr. 1 – solist popular – Mazilu Lavinia cl. I, solist popular – Balan Grațiela cl.a III- a, Pînzariu Andreea cl. a VIII-a ( piesa “Copilărie”), solist popular Drelciuc Sophia , cl. a IV- a.
Din situația statistică solicitată de poliție în sept. 2017, în cadrul școlii erau școlarizați un număr 47 de copii cu părinți plecați ( din care 5 copii, sunt frați).
Daniela Rusu, asistent social în cadrul Direcției de Asistență Socială va discuta despre minorii cu părinți plecați la muncă în străinătate din orașul Gura Humorului și despre sprijinul oferit de comunitatea locală.
Se va alătura preotul Ionuț Mihăilescu al cărui cuvânt intitulat simbolic ʺ Copii fără părinți, copii fără copilărie ” va marca un semnal de alarmă referitor la copilăria lipsită de inocență având ca principală cauză suferința acestora imprimată adânc în suflete atunci când cei care ți-au dat viață nu sunt fizic și uneori nici moral lângă vlăstarele lor.
Din partea Poliției orașului Gura Humorului, Hlaghi Vasile Adrian, subcomisar va discuta despre efectele migrației asupra copiilor rămași acasă.
Fundația Te Aud Romania prin vocea psihologului Ela Ștefănescu va face referire la REZILIENȚĂ – Intervenția psihologică în sprijinul copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.
Serviciile Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Suceava prin beneficiariarul Casei Iris, Şerban Alexandru ne va încânta cu melodia Jurământ la Putna .
Tot din cadrul DGASPC Suceava se vor alătura membri ale celor 3 echipe mobile precum și reprezentanți ai instituției.
Brîndușa Sorina Bialy, coordonator al echipelor mobile, va ridica întrebări referitoare la argumentele pro și contra plecării părinților la muncă în străinătate.
Organizatorii mulțumesc tuturor participanților, instițutii publice, biserica, ONG-uri care se implică dar și părinților și copiilor care și-au anunțat prezența la această întâlnire.
Se dorește o acțiune interactivă. Părinții/reprezentanții legali sunt încurajați să discute pe această temă în ideea de a reuși împreună cu cei abilitați să susțină nevoile copiilor care rămân fără sprijin emoțional.
Prof. Inv. Sorin Maidan, va asigura sonorizarea precum și tehnica necesară pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului.
Vă așteptăm să fiți alături de noi și de cei pentru care organizăm acest eveniment!

DIRECTOR EXECUTIV,
GEORGETA NADIA CREȚULEAC

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *