Întâlnire la București a primarului Ion Lungu cu Patrick Child, managerul misiunii „100 de orașe inteligente și neutru climatic până în anul 2030”

Primarul Ion Lungu, a participat la București, la sediul AMR, la întâlnirea cu Patrick Child, directorul general adjunct al Direcției Generale de Mediu din cadrul Comisiei Europene și Manager al misiunii „100 de orașe inteligente și neutru climatic până în anul 2030”, proiect din care face parte și municipiul Suceava.

“Am prezentat stadiul în care se află orașul Suceava în vederea redactării Climate City Contract (CCC).

I-am adus la cunoștință despre încheierea contractului de consultanță, despre formarea Grupului Local de lucru, care lucrează cu echipa de proiect pe următoarele domenii: mobilitate urbană; energie regenerabilă; eficiență energetică clădiri; iluminat public; managementul deșeurilor; managementul apei; spații publice; sisteme culturale, sociale, financiare, instituționale.”, a transmis primarul.

De asemenea, Primăria municipiului Suceava intenționează să acceseze fonduri nerambursabile prin programul Horizon Europe prin misiunea amintită „100 de orașe neutre din punct de vedere al impactului climei până în anul 2030”.

În parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, municipalitatea va depune pentru aplicația „Orașe pilot”, valoarea grantului fiind de aproximativ de 0.5 milioane euro. Proiectul pilot presupune acționarea în trei direcții: Sisteme de iluminat inteligente; Sisteme de comunicații prin lumină (Li-Fi);. Comunicații vehiculare pe bază de lumină.

„Dintre proiectele incluse în strategie, le menționăm cele pentru: creșterea eficienței energetice, construire parc fotovoltaic, reabilitare rețele termice, extindere transport ecologic în zona metropolitană.

La începutul lunii noiembrie vor fi organizate întâlniri cu membrii Grupului Local, structurate pe domeniile arătate mai sus. Ne dorim să pregătim cât mai profesionist Climate City Contract care va cuprinde proiectele asumate de comunitate.”, a mai precizat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *