Mopan Suceava
Administratie

Întâlnire pe teren, la șoseaua de centură a Rădăuțiului, între președintele CJ Gheorghe Flutur și reprezentanții CNAIR Iași. Lucrările sunt decontate în procent de 55%

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur  a invitat  astăzi  la o întâlnire în teren pe reprezentanții CNAIR Iași, împreună cu proiectantul și constructorul de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

După întâlnire el a transmis că a discutat cu aceștia mai întâi despre amenajarea intersecțiilor șoselei de centură cu drumurile județene și comunale, unde se vor realiza sensuri giratorii. Pe șoseaua de centură a Rădăuților sunt prevăzute a se executa șapte sensuri giratorii. El a reamintit că proiectul șoselei de centură fost semnat în 2011.  ”Timp de 7 ani nu s-a făcut nimic. Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în procent de 55%, valoarea totală actualizată a investiției fiind de 28 milioane Euro. Am solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM. Există documentația făcută în acest sens.

Centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,5 km, 4 tronsoane, iar termenul de execuție este de 3 ani”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că a dorit să știe care sunt problemele cu care se confruntă constructorul și proiectantul, ce aspecte doresc a mai fi clarificate. I s-a transmis că aceștia vor dori să discute cu reprezentantul OCPI, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz și cu cei de la ACET pentru mutarea unor conducte de apă – canal.

”S-au reluat lucrările și ritmul acestora va crește în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul anului.

Rădăuțiul are mare nevoie de aceasta centură. Si trebuie finalizată cât mai curând pentru a asigura decongestionarea traficului și pentru a crește gradul de confort al cetățenilor.

Astăzi, prin Rădăuți în trafic se înregistrează între 5000 și 7000 de autovehicule în 24 ore. Apoi, pentru toate localitățile din zonă – Volovăț, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dornești – care vor avea acces la această centura, se va reduce considerabil traficul și aici. La începutul lunii iunie constructorul va aduce utilajele și va începe turnarea straturilor de asfalt. Ne exprimăm speranța că se vor respecta termenele asumate. Am avut o discuție telefonică în acest sens și cu doamna director a CNAIR”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur care a mai oferit și alte câteva ”vești bune”, pentru județul Suceava după discuția cu conducerea CNAIR:

”În acest an sunt prevăzute pentru drumurile naționale lucrări pe lungimi considerabile și de valori importante. – Pe DN 2 Grănicești – Vama Siret, 20 km.  Pe DN 17, mai multe tronsoane vor fi reabilitate: Ilișești – Suceava, 21 km, Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, Podu Coșnei – Vatra Dornei, Bucșoaia – Gura Humorului.  Vor mai fi lucrări de reabilitare pe tronsonul Sadova – Paltinu – 8,7 km și pe sectorul Păltinoasa – Solca. Am convenit să reluăm aceste întâlniri pentru a putea face evaluări la zi. Este nevoie să pregătim relansarea economică a județului, și mă gândesc acum în special la turism, pentru care este nevoie de aceste investiții în infrastructura rutieră” a mai spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.



Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *