Întâlnire pentru constituirea Organizației de Management al Destinației Suceava – Orașul Cetății de Scaun. În municipiul Suceava va fi introdusă o taxă pe turism, a anunțat primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că astăzi 4 februarie, a avut loc prima întâlnire pentru realizarea Organizației de Management al Destinației Suceava – Orașul Cetății de Scaun.

Au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ai Universității Suceava, ai operatorilor care lucrează în domeniul turismului, precum și reprezentanți ai centrelor comerciale.

Ion Lungu a prezentat intenția și strategia municipalității pentru realizarea acestei organizații, demersurile pe care le-am făcut pentru titulatură, oportunitatea înființării acestei structuri, modalitatea de finanțare.

”Am prezentat investițiile pe care le vom face pentru infrastructură de turism, în mod deosebit în turismul de agrement:

– zona Agrement Parc Șipote;

– Parc de Aventură în Pădurea-parc Zamca;

– Aqua Park pe o suprafață de 3 ha în interiorul Complexului Sportiv;

– Montare fântână arteziană cântătoare în Zona de Agrement Tătărași;

– Roată Panoramică în zona Cetății de Scaun”, a transmis Ion Lungu, care a arătat că cei care vor fi componenți ai organizației vor plăti o cotizație pertinentă anual, iar ponderea finanțării pentru funcționarea acestei organizații va fi asigurată din taxa pe turism care va fi introdusă la nivelul municipiului Suceava.

”Modelul de statut și modalitatea de finanțare sunt la fel ca la Oradea sau la Cluj Napoca, unde funcționează de facto aceste organizații. Am stabilit ca termen de aderare a participanților până la data de 28.02.2022.

După constituirea Organizației de Management al Destinației la nivelul municipiului Suceava vom adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Am convingerea că putem avea în municipiul Suceava o activitate în domeniul turismului în avantajul agenților economici din acest domeniu și al municipalității.”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.