Întâlniri ale primarului Ion Lungu la București, cu miniștrii Energiei și Antreprenoriatului și Turismului, precum și cu șefi de companii naționale, pe teme prioritare ale municipalității sucevene

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că timp de două zile a avut la București întâlniri cu ministrul Energiei, cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, cu directorul general al CNI, cu consilierul ministrului Dezvoltării dar și cu directorul ANM-POR pe teme prioritare ale municipalității sucevene.

 

”Timp de două zile am fost la București cu o serie de probleme prioritare ale municipalității.

În primul rând am participat, la invitația domnului ministru Daniel Cadariu, la o întâlnire la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pe teme legate de turism, referitoare la Organizațiile de Management al Destinațiilor (OMD) și la Polurile de dezvoltare turistică.

Am reprezentat Asociația Municipiilor din România, la această întâlnire, au fost reprezentanți de la toate structurile asociative, consilii județene, Asociația orașelor și comunelor din România. Au fost prezenți și reprezentanți ai ministerelor, dar și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională. Au fost discuții constructive și s-au propus soluții pentru a fi prinse în noua lege a turismului, la care se lucrează.

Așa cum se știe, una dintre prioritățile anunțate la Primăria Municipiului Suceava în acest an este legată de realizarea noii strategii de turism și realizarea OMD la nivelul municipiului Suceava. Am solicitat domnului ministru să realizăm o legislație în domeniul turismului simplă și funcțională, cu modele preluate din țări unde turismul are o importantă contribuție în PIB. Nu trebuie să redescoperim apa caldă, ci putem să luăm exemple de bune practică și din țară care funcționează pe modelul OMD-urilor.

Din păcate, pe PNRR se finanțează realizarea de OMD-uri la nivel regional și nu la cel local.

Vom sta în continuare în contact cu Ministerul Turismului pentru realizarea și implementarea unei noi strategii de turism în orașul nostru.

Totodată am avut discuții la Ministerul Energiei cu domnul ministru Virgil Popescu pe tema proiectelor de reabilitare a rețelelor termice promovate de primărie prin Ministerul Energiei, precum și probleme legate reglementarea activității de funcționare pe biomasă a societății de termoficare, în așa fel încât biomasa sa fie definită combustibil, să beneficieze de aceleași facilități ca și combustibilii fosili.

Am avut discuții la Ministerul Dezvoltării pe tema reabilitării blocurilor de locuințe. Am depus o nouă listă de 7 blocuri care să intre la reabilitare anul viitor pe lângă cele aprobate anul trecut cu finanțare din acest an. În total 16 blocuri vor fi reabilitate pe eficiență energetică, cu un număr de 696 apartamente.

De asemenea, am avut discuții la CNI pe tema licitațiilor la Sala polivalentă și Baza sportivă tip 1 – teren antrenament fotbal și obținerea aprobării pentru construirea unui nou stadion de fotbal. S-a semnat contractul pentru proiectare și execuție cu câștigătorul licitației, firma Hentza Business SRL, din Ilfov, pentru Baza sportivă tip 1 – teren antrenament fotbal.

Licitația la Sala Polivalentă este în procedură de finalizare.

În ceea ce privește construirea unui stadion nou suntem prinși în lista sinteză actualizată a subprogramului Complexuri Sportive .

Au fost întâlniri utile și sunt convins că o parte din problemele discutate își vor găsi rezolvarea în perioada următoare.

Doamne ajută!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.