Administratie

Întâlniri ale primarului Lungu cu cetățenii, pentru a-i convinge să le fie reabilitare blocurile, ei plătind doar 10% din investiție

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu s-a declarat și în conferința de presă de astăzi dezamăgit, după ce a constatat lipsa de implicare a asociațiilor de proprietari pentru promovarea reabilitării termice a blocurilor din oraș.

”Voi încerca să schimb strategia, să stau mai mult de vorbă cu cetățenii. Să îi determinăm pe cetățeni să meargă la asociațiile de proprietari. Părerea mea este că e vorba despre o comoditate în zona asociațiilor de proprietari. Eu susțin acest proiect pentru că nu este un interes pentru primărie sau pentru primar, de campanie electorală. Este singura șansă ca acești oameni care sunt proprietari, plătind doar 10% din costuri să poată pregăti aceste clădiri pentru încă o generație. Pe data de 18 decembrie voi avea o discuție cu reprezentanții asociațiilor de proprietari iar după aceea vom merge prin cartiere, vom discuta cu oamenii, să îi convingem că ei câștigă, nu pierd. Dacă se face această reabilitare termică a blocului, factura la încălzire se reduce la jumătate iar în doi ani investiția, făcută pentru viitor, se amortizează” a transmis azi primarul Ion Lungu.

Este vorba despre oportunitatea oferită de programul guvernamental prin care este finanțată reabilitarea blocurilor de locuințe, cadru în care statul plătește 60% din investiție iar în cazul Sucevei, municipalitatea va suporta 30% iar proprietarii de apartamente ar trebui să contribuie cu 10% din valoarea totală a lucrărilor. Chiar și pentru cazurile speciale – persoane care nu au de unde plăti chiar și acest procent, Primăria are planul de rezervă: în urma unei anchete sociale va fi decontată integral partea de cheltuieli pentru cei aflați în neputința achitării acestor lucrări.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *