Întâlniri cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija la USV și Biblioteca Bucovinei, marți și miercuri

Marți, 21 ianuarie 2020, scriitorul basarabean Nicolae Dabija va fi oaspetele Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, organizatorii întâlnirii fiind Facultatea de Litere  și Științe ale Comunicării și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Întâlnirea debuta la 9.30, la Biblioteca USV cu vernisajul Cartea din Basarabia, în sala de lectură din corpul E. În Corpul A vor fi prezentate Manuscrisele coresiene și Carte rară despre Basarabia iar în Sala de lectură ”Mihail Iordache” va avea loc o întâlnire cu cititorii. Coordonator va fi prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

La ora 11.00, în Sala de festivități ”Dimitrie Leonida”, corpul D, etaj II, scriitorul Nicolae Dabija va conferenția pe temele ”Rezistența prin cultură” și ”Eugen Coșeriu, DHC al Universității Ștefan cel Mare din Suceava”. Moderator va fi conf. univ. dr. Mariana Boca.

A doua zi, miercuri  22 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc de asemenea o întâlnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija. Manifestarea se va desfășura sub semnul celebrului vers al lui Nichita Stănescu: „Limba română este patria mea”. Moderatorul evenimentului va fi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatori sunt Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Asociația cultural-științifică „Crai Nou”.

Nicolae Dabija este un cunoscut scriitor basarabean, membru de onoare al Academiei Române și membru-corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, poet, eseist și prozator, cu o activitate prodigioasă, autorul unui număr impresionant de cărți, redactor-șef al săptămânalului „Literatura și Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care a avut un rol important în lupta de renaștere națională de la sfârșitul anilor 80. În perioada sa de glorie, revista depășea tirajul de 260.000 de exemplare. 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *