Mopan Suceava
Evenimente

Intervenție cu opt autospeciale de stingere la un incendiu din orașul Solca. Pompierii din Rădăuți împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore au luptat toată noaptea cu focul

Militarii Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile voluntare pentru situații de urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore, au intervenit cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în această noapte, imediat după miezul nopții, la o gospodărie din orașul Solca.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexele gospodărești și la acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie și la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, a fost solicitat în sprijin un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Acesta a acordat primul ajutor medical unei femei (63 de ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars adăpostul de animale, acoperișul casei de locuit și al altor anexe, toate construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au ars și s-au degradat bunuri din clădirile afectate, precum și elemente de construcție și de tâmplărie (pod, podea, pereți, uși, ferestre). În incendiu au pierit patru porci.

Flăcările puternice au afectat și proprietatea învecinată, unde au ars și s-au degradat elemente de construcție și de tâmplărie de la două anexe (două uși și 10 metri pătrați din acoperișul unei magazii de lemne), precum și alte bunuri din curtea proprietății.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:20, iar pompierii au salvat parțial gospodăria afectată, dar și două proprietăți învecinate, cu bunurile aferente.

Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

 La exploatarea instalațiilor electrice:

         – se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

         – se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

– evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice;

– verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat.

Purtător de cuvânt al „Bucovina” Suceava, Mr. Alin GĂLEATĂ

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other