Intervenție în forță la Vama: Polițiștii au confiscat afinele și bureții pe care o localnică le vindea la marginea șoselei. Femeia a fost amendată. Nu se știe ce au făcut polițiștii cu marfa confiscată

Ieri 4 august, în jurul orei 13:30, polițiștii Postului de Poliție Vama au identificat  pe raza comunei o femeie care oferea spre vânzare afine și ciuperci de pădure, încălcând normele legale privind recoltarea fructelor de pădure și ciupercilor. Lucrătorii de poliție au luat măsuri de sancționare contravențională a acesteia și au dispus confiscarea fructelor de pădure și ciupercilor, conform prevederilor legale, întocmind proces – verbal de constatare a contravenției.

Femeia și-a sunat concubinul, spunându-i ce a pățit,  iar acesta, nemulțumit de faptul că i se confiscă concubinei sale fructele de pădure și ciupercile, în condițiile în care mai sunt și alte persoane care comercializează asemenea produse, a apelat la 112 reclamând ca abuzive măsurile dispuse de șeful Postului de Poliție Vama.

Bărbatul a fost invitat la sediul Secției 14 Poliție Rurală Vama și audiat. Acestuia i s-a adus la cunoștință că procesul – verbal de constatare a contravenției poate fi contestat la Judecătoaria Câmpulung Moldovenesc.

Polițiștii au mai stabilit că, din verificările efectuate a rezultat că măsura de sancționare contravențională a femeii  și de confiscare a fructelor de pădure și ciupercilor, este prevăzută de lege iar apelul 112 al bărbatului a fost nejustificat motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment.

Nu se arată în raportul poliției, unde au ajuns bureții și afinele confiscate, în cele din urmă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *