Intervenții chirurgicale demonstrative transmise audio-video și comentate în direct din Blocul Operator în sala de şedinţe a Spitalului Judeţean de Suceava, în cadrul Atelierului de Chirurgie minim invazivă

În ziua de 12 iulie va avea loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava a doua ediţie a Atelierului de Chirurgie minim invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene (FICS) care regrupează medici de diferite specialităţi chirurgicale din cea mai mare instituţie spitalicească a judeţului nostru.

Tema actualei ediţii este „Histerectomia laparoscopică”, iar invitat este dl. conf. dr. Dan Eniu de la UMF „luliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Acesta va susţine o prelegere introductivă, va instrui medicii prin intermediul intervenţiilor chirurgicale demonstrative şi va comenta în direct aceste operaţii transmise audio-video din Blocul Operator în sala de şedinţe a spitalului.

Atelierul se adresează chirurgilor şi ginecologilor, până acum confirmând participarea medici din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Organizatorii reamintesc ca prima ediţie a Atelierului s-a desfăşurat pe 22 decembrie 2017, bucurându-se de un real succes.

Scopul acestor evenimente ştiinţifice este de a familiariza profesioniştii din specialităţile chirurgicale cu noi tehnici operatorii, moderne şi inovatoare, care pot largi gama de servicii medicale şi creşte calitatea îngrijirilor oferite pacienţilor. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *