Învățământ dual la Siret. Clasă înființată la solicitarea firmei EGGER, absolvenții vor putea fi încadrați în producție

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu a anunțat că ieri a fost semnat la sediul firmei EGGER contractul de parteneriat pentru formarea profesionala a elevilor prin învățământul dual.

Obiectivul este acela de înființare a unei clase de învățământ dual în cadrul Colegiului Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret. Contractul se încheie, conform legii, între o unitate școlară, un agent economic și primăria localității pe raza căreia se afla unitatea școlară.

Din partea Colegiului Tehnic ”Lațcu Voda” Siret contractul a fost semnat de către doamna director Doina Puiu, iar din partea firmei EGGER de domnul Christoph Pickmayer, Director Tehnic / Producție.

”Această clasă se înființează la solicitarea firmei EGGER, iar elevii vor fi pregătiți pentru calificarea Mecanic utilaje si instalații în industrie. Pregătirea teoretică se va desfășura la Colegiul Tehnic ”Lațcu Voda” Siret, iar cea practică se va desfășura în cadrul firmei EGGER. Pregătirea profesională se face conform nevoilor de personal ale acestei firme, astfel încât, la terminarea școlii, elevii vor putea fi angajați în producție.

Cea mai importantă facilitate o constituie bursa profesională de care va beneficia fiecare elev pe toată durata studiilor. Valoarea totală a acestei burse este de 400 de lei lunar (200 de lei acordați de firma EGGER și 200 de lei acordați de stat). Pe lângă această facilitate, compania EGGER va asigura echipamentul de lucru și de protecție, precum și transportul către locul de practică dus-întors pentru elevi”, a precizat primarul Adrian Popoiu.

Învățământul dual nu este unul restrictiv. Absolvenții acestuia, în paralel cu activitatea din producție, își vor putea continua studiile si vor putea promova în cadrul firmei. Înscrierile se vor face in luna iunie. Sunt așteptați absolvenții claselor a VIII-a, se transmite în comunicatul publicat de edilul orașului Siret.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *