INVENTIVITATEA CONTRABANDIȘTILOR NU CUNOAȘTE MARGINI: MII DE PACHETE DE ȚIGĂRI DESCOPERITE ÎN REZERVORUL DE APĂ AL UNEI LOCOMOTIVE, LA VICȘANI

Inventivitatea de care dau dovadă contrabandiștii de țigări pe relația Ucraina – România, nu mai are margini. Acum câteva zile arătam că doi contrabandiști, cu tot cu firmele lor din Cernăuți și Suceava au fost trimiși în judecată după ce au fost descoperiți trecînd ilegal peste graniță pachete de țigări camuflate în bușteni scobiți. Mai nou, țigările pot fi transportate chiar și în rezervoarele de apă ale locomotivelor, desigur ambalate corespunzător.

Ieri, 11 august a.c., în Punctul feroviar de Trecere a Frontierei Vicşani, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional de marfă care circula pe ruta Vadu Siret-Suceava, aflat pe sensul de intrare în România.

Astfel, au fost descoperite, în rezervoarele cu apă ale locomotivei, ambalate în folie de plastic, cantitatea de 3.618 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparţin la cinci cetățeni români, cu vârste cuprinse între 42 și 56 de ani, toți domiciliați pe raza jud. Suceava.

Ţigările în valoare de 5.427 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei cinci suceveni au fost sancţionați contravenţional, de către lucrătorii vamali, cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare.

Și polițiștii de frontieră din Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit pe comunicații și în apropierea frontierei de stat, aproximativ 8.685 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări (5.735 pachete la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și 2.950 pachete la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina) în valoare de 101.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *