Mopan Suceava
Administratie

Investiții de 70 de milioane de lei, anunțate de Gheorghe Flutur, pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”

Gheorghe Flutur a anunțat că Consiliul Județean Suceava continuă să acorde prioritate susținerii dezvoltării Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

El a arătat că în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale oferite, propune extinderea și modernizarea infrastructurii spitalului. Planul include extinderea unității de primiri urgențe, crearea unei săli de operație pentru cazurile de politraume, și reorganizarea spațiilor pentru a eficientiza fluxul de pacienți.

”De asemenea, ne propunem să modernizăm secția de terapie intensivă și să creăm noi spații pentru servicii precum radiologie digitală, laborator, dializă și scintigrafie.

Obiectivul nostru este de a consolida capacitatea de răspuns a spitalului în fața situațiilor de urgență și de a îmbunătăți calitatea asistenței medicale pentru comunitatea noastră.

Pentru realizarea acestui proiect, estimăm că sunt necesare fonduri în valoare totală de 69.891.663,08 lei, inclusiv TVA, din care costurile de construcție și materialele reprezintă 33.069.086,52 lei. Echipamentele și dotările necesare sunt estimate la 22.783.686,45 lei, inclusiv TVA.

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni, conform graficului stabilit.

Această investiție va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii medicale a spitalului nostru și va sprijini eforturile noastre de a oferi servicii de sănătate de înaltă calitate comunității noastre”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *