Investiții la drumul către graniță de la Vicovu de Sus, în perspectiva redeschiderii punctului de trecere a frontierei, demarate de primarul Vasile Iliuț

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj însoțit de fotografii și de o scurtă înregistrare video, în care descrie acțiunea demarată de primărie, de lărgire și modernizare a drumului care face legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, la granița cu Ucraina, închis din anul 2010 pentru modernizare, și care ar putea fi redeschis în perioada următoare:

”În completarea eforturilor depuse de Poliția de Frontieră în vederea luării tuturor măsurilor necesare unei eventuale deschidere a Punctului de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus am procedat la amenajarea și lărgirea arterei principale care deservește accesul în incinta PTF Vicovu de Sus.

Prin aceasta măsură am dorit să preîntâmpinăm eventuale blocaje rutiere și totodată să creăm spații pentru amenajarea punctelor de prim ajutor și a celor pentru mâncare și alimente.

Totuși, ne rugăm pentru pace și sperăm ca redeschiderea punctului de trecere să se desfășoare sub alte auspicii care să ne dea motive de bucurie. Doamne ajută!”, este mesajul primarului Vasile Iliuț.

Poliția de frontieră nu a confirmat redeschiderea iminentă a acestui punct de trecere a graniței, care anterior a fost folosit pentru micul trafic de frontieră. În 2010 acesta a fost închis, urmând să se redeschidă după ce se vor face investiții de modernizare atât de partea română, cât și de partea ucraineană, după ce  România a intrat în Uniunea Europeană.

Partea românească a punctului de trecere a frontierei este modernizată și pregătită de câțiva ani, însă ucrainenii nu s-au grăbit cu investițiile în partea lor, astfel că cel puțin în perioada imediat următoare, circulația transfrontalieră pe la Vicovu de Sus nu va putea fi reluată.

Asta nu înseamnă că vicovenii care locuiesc în zonă nu se bucură de această inițiativă a administrației locale, oricând fiind binevenită dinaintea  casei o stradă mai largă și mai bine întreținută.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.