Ioan Balan, deputat PNL de Suceava: Guvernul PSD-ALDE ne împrumută cu zeci de milioane de euro pe zi, pe care-i risipește fără să-i pese

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan atrage atenia, printr-o postare publicăpe pagina PNL Suceava că „Guvernul PSD-ALDE ne împrumută cu zeci de milioane de euro pe zi, pe care-i risipește fără să-i pese!”.

Balan transmite că „din anul 2012, de când PSD a preluat efectiv guvernarea în România, datoria publică a țării a urcat de la 191 de miliarde de lei, până la 331 de miliarde de lei, la finalul anului 2018. Așadar, într-o perioadă în care România a înregistrat creștere economică, adică economiei i-a mers destul de bine, PSD i-a îndatorat pe români cu încă 140 de miliarde lei. Fiecare român trebuie să știe că PSD l-a făcut mai dator cu peste 7.100 de lei.

Cu toții știm că împrumuturile nu sunt gratuite și că anual se plătesc peste 10 miliarde de lei în contul dobânzilor la datoria publică, adică, anual plătim creditorilor care împrumută Guvernul, prețul unei autostrăzi moderne de câteva sute de km sau prețul a câtorva spitale noi, dotate și echipate după ultimele standarde. Săptămâna trecută, Guvernul ne-a luat din nou prin surprindere și a contractat un împrumut uriaș, de peste 3 miliarde de euro, la dobânzi total dezavantajoase, pe termene de până la 30 de ani. Într-o singură zi, Guvernul ne-a îndatorat, pe fiecare în parte, cu peste 150 de euro.

În vreme ce Guvernul PSD-ALDE ne îngroapă în datorii, statele dezvoltate din Uniunea Europeană, precum Germania sau Irlanda, își plătesc datoriile acumulate în anii anteriori, pentru ca atunci când vor veni vremuri grele să poată să apeleze fără probleme la împrumuturi guvernamentale, la costuri mici.

Avem toată îndreptățirea să ne întrebăm ce au făcut guvernele PSD cu peste 140 de miliarde de lei împrumutați în 7 ani, bani pe care generațiile viitoare vor trebui să îi dea înapoi! Oare ce vor răspunde cei din PSD când vor fi întrebați de copii lor despre modul în care au risipit atâtea miliarde de lei și nu au reușit să construiască nimic notabil: niciun spital nou, nicio autostradă nouă, nici o școală sau universitate performantă? Nu o să mă bazez pe mustrările de conștiință ale celor din PSD, pentru că nu o să avem niciodată parte de așa ceva.”

Please follow and like us:

One thought on “Ioan Balan, deputat PNL de Suceava: Guvernul PSD-ALDE ne împrumută cu zeci de milioane de euro pe zi, pe care-i risipește fără să-i pese

  • 9 aprilie 2019 la 14:12
    Permalink

    „Guvernul PSD-ALDE ne împrumută cu zeci de milioane de euro pe zi, pe care-i risipește fără să-i pese!”. Asta o fi așa, da-i mai complicat, nu înțeleg. Adica cum ar veni ne împrumuta pe noi care nu suntem Guvernul PSD-ADE și este clar ca-i risipește, pentru ca tot ce a ajuns vreodata la noi a insemnat risipa. Dar atunci de ce atata valva și importanta pentru ceva ce stie toata lumea, ca noi astialalti risipim mult?
    Dar poate ca este numai o problema de limba. Si atunci, gura pacatosului

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *