Ioan Balan, întrebare adresată ministrului Ion ȘTEFAN cu privire la proiectele pentru acordarea de ajutoare de stat și de minimis în scopul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii – Regiunea de Nord-Est

Deputatul PNL Suceava, Ioan Balan, a adresat astăzi o întrebare ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ȘTEFAN prin care solicit precizări legate de proiectele pentru acordarea de ajutoare de stat și de minimis în scopul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii – Regiunea de Nord-Est.

Redăm interpelarea deputatului Ioan Balan, așa cum a fost ea transmisă:

”Stimate domnule ministru,

În data de 28 august 2020, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a lansat un nou apel de proiecte pentru acordarea de ajutoare de stat și ajutoare de minimis în scopul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Valoarea apelului este de doar 150 de milioane de euro și se adresează întreprinderilor mici și mijlocii din mediul urban sau întreprinderilor mijlocii din mediul rural, care funcționează în regiunile mai puțin dezvoltate ale țării.

Demersul dumneavoastră este unul salutar pentru Regiunea de Nord-Est, care are poate cea mare nevoie de acest tip de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor, mai ales în mediul rural. Pentru a asigura succesul deplin al implementării acestui tip de proiecte, vă solicit, domnule ministru, unele precizări:

  • Ce campanii de informare a potențialilor beneficiari intenționați să derulați în perioada imediat următoare, astfel încât apelul de proiecte să genereze un număr cât mai mare de întreprinderi eligibile din regiunile slab dezvoltate?
  • Având în vedere experiența scăzută a întreprinderilor mici și mijlocii în accesarea fondurilor europene, vă rog să precizați dacă intenționați să puneți la dispoziția potențialilor beneficiari și servicii de asistență tehnică, pentru elaborarea celor mai bune proiecte și finanțarea acestora?
  • Ținând cont că alocarea din acest an este extrem de generoasă (150 milioane euro), vă rog să precizați dacă susțineți ca în cadrul financiar următor 2021-2027 România va păstra această axă de finanțare pentru stimularea înființării/dezvoltării de întreprinderi în regiunile slab dezvoltate ale României?”

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *