Mopan Suceava
Politica

Ioan Stan: începutul de toamnă este trist pentru pensionarii suceveni care primesc din această lună pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan precizează că începutul de toamnă este trist pentru cei 138000 de pensionari suceveni care primesc din această lună pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL.

În comunicatul transmis, senatorul Stan spune că pensionarii au ajuns bătaia de joc a Guvernului Orban care s-a jucat cu munca de-o viață a unor oameni care aveau nevoie de respectul și protecția celor care conduc această țară.

Domnule Flutur de ce nu i-ați spus șefului dumneavoastră de la București, domnul Orban să nu ciuntească pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat în niciun fel semnăturile celor peste 800.000 de pensionari din România, dintre care zeci de mii de suceveni, care au semnat petiția pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie. Stimați lideri ai PNL Suceava, de ce i-ați abandonat pe toți vârstnicii din județul nostru și ați fost de acord ca domnul Orban să le amputeze pensiile?” – întreabă președintele PSD Suceava

PSD a apărat legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie prin inițierea la nivel național a unei petiții, ce a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, inclusiv din județul Suceava prin care au cerut imperativ Guvernului Orban să respecte și să aplice legea în vigoare.

Sucevenii trebuie să știe adevărul. Dacă PSD nu ar fi elaborat și votat anul trecut în Parlament noua lege a pensiilor, acum la 1 septembrie nici cei 14% acordați în bătaie de joc de Guvernul Orban nu ar fi existat. Așadar, PSD a fost întotdeauna aproape de oameni și a promovat legi și acte normative pentru creșterea nivelului de trai al fiecărei categorii socio-profesionale, dar în special pentru populația vulnerabilă, copii și persoane în vârstă. Din păcate, Guvernul Orban a pus pensionarii din toată țara și din Suceava să suporte costul hoțiilor, tunurilor financiare, plăților clientelare care au sleit bugetul statului fără niciun beneficiu public, ori al evaziunii fiscale întreținute și încurajate de liberali”, a declarat Ioan Stan.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *