Ioana Petrescu, fost ministru de finanțe, la Pro România Suceava: ”Avem cea mai mare rapidă creștere a datoriei publice din UE”

Într-o conferință de presă a organizației județene a partidului Pro România, de la sfârșitul acestei săptămâni, președintele Ioan Cătălin Nechifor a prezentat-o pe Ioana Petrescu, fost ministru al finanțelor în cabinetul Victor Ponta, în calitate de candidat al acestei formațiuni politice. La întâlnirea cu jurnaliștii a participat și economistul sucevean Luminița Chihai, responsabil pe chestiuni economice la organizația județeană Pro România.

Ioana Petrescu a explicat că guvernarea actuală ”a dat cu o mână dar a luat cu alta”. Astfel, absorbirea de fonduri europene nu funcționează, s-au crescut salariile dar nu s-a gândit nimeni că nu sunt bani pentru aceasta. ”Guvernul se împrumută pe piața externă dar nu pentru investiții ci pentru cheltuieli curente. Recent cu 423 milioane de euro, în luna martie cu 3 miliarde de euro, cu dobânzi fabuloase: vom plăti dobânzi 2,2 miliarde de euro în următorii 30 de ani. Avem cea mai mare rapidă creștere a datoriei publice din Uniunea Europeană”, a transmis Ioana Petrescu.

Pe de altă parte, Luminița Chihai a arătat că avem o rată de absorbție a fondurilor europene de numai 21% din actualul exercițiu financiar. Iar după 2020 se vor mai pierde cel puțin doi ani până când România va putea accesa fonduri, dacă lucrurile nu se schimbă. În acest context a avut loc la Suceava o întâlnire cu oamenii de afaceri la care a participat și fostul ministru Ioana Petrescu, cu scopul de a se prelua idei imediate și ușor aplicabile care să fie folosite în strategia de dezvoltare economică a României, marca Pro România.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *