Iohannis președinte, Dăncilă prim-ministru, scenariu prefigurat de liderul Verzilor suceveni, Dan Acibotăriță. El suspectează un blat între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Dan Acibotăriță, președinte al Partidul Verde filiala judeţeană Suceava și secretar executiv al acestei formațiuni politice la nivel național, suspectează un ”blat” între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă pentru alegerile prezidențiale din toamnă, în condițiile în care ”românii, momentan, nu au cu cine vota la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019”. Mai mult, Acibotăriță avansează și un scenariu considerat de el plauzibil: Iohannis președinte și Dăncilă prim-ministru.

Iată opinia domniei sale:

”Plin de sine, actualul președinte al României, dl.Klaus Iohannis, este convins că-l va prinde și pe cel de-al doilea mandat de șef la Cotroceni, uitând într-un mod voit de faptul că nu este singurul care își dorește fotoliul de președinte al tuturor românilor. Dacă ne luăm după sondaje și după scorul obținut la alegerile europarlamentare din mai 2019, vine din spate dornic de putere candidatul USR și PLUS, Dan Barna, mai apar cu o dificultate de mers cei din PSD, ALDE, ProRomânia și există șansa unei necunoscute astăzi, dar care poate face o figură frumoasă, un gen similar celui din Ucraina.

Dificultatea stângii constă în faptul că nu și-au lansat un candidat eligibil, dornic de a ajunge măcar în turul al doilea la alegerile din noiembrie 2019, așa cum au fost obișnuiți pesediștii și simpatizanții acestora la orice înfruntări prezidențiale avute după Decembrie 1989, cu alte cuvinte PSD sau ProRomânia partide cu orientare de stânga, nu și-au găsit un model de candidat care să aibă o șansă egală cu cea a lui Iohannis sau Barna cum spun unii analiști politici, însă ei, pesediștii, speră mai departe într-un miracol politicienesc care să rupă orice manual de specialitate sau sondaj de opinie și să ducă stânga pe drumul cel mai scurt către Cotroceni.

În momentul de față se vede că cei din PSD nu mai au un lider puternic, au scăpat direcția, iar acest lucru duce la frământări interne, care nu fac altceva decât să fragmenteze partidul, plasându-l într-o zonă întunecată, așa cum își doresc cei din opoziție, mai ales Iohannis și Barna.

Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, avem impresia că actualul lider al PSD, domna Viorica Dăncilă, își dorește din toată ființa ca partidul pe care-l conduce să nu aibă un candidat la prezidențiale capabil să ajungă în turul al doilea. Seamănă foarte bine cu un blat între Iohannis și dumneaiei, cu alte cuvinte se dorește o continuitate politică în ceea ce privește puterea, mai în glumă mai în serios tandemul Iohannis președinte și Dăncilă prim-ministru este  momentan unul câștigător și de succes.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *