Mopan Suceava
Actualitate

Ion Lungu: 26 de apartamente puse la dispoziție de Primărie, pentru cazarea familiilor rămase în stradă, după explozia de azi – dimineață. Ajutoare de urgență, inclusive financiare, pentru sinistrați

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că în urma exploziei care a avut loc în dimineața acestei zile, pe la ora 4.00,  la blocul nr.139, str. Rarăului nr.4, au fost afectate scările D și E.

Ion Lungu a convocat  Comitetul Local pentru Situatii de urgentă al municipiului Suceava unde s-au stabilit asigurarea cazării celor 28 de familii de la cele două scări afectate, în cele 16 apartamente libere ale Primăriei și 12 în spatii închiriate în apartamente libere din oraș scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă.

De asemenea s-a decis acordarea de ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate sinistrate, pentru nevoi curente (hrană, îmbrăcăminte).

S-a stabilit de asemenea să fie acordate ajutoare financiare de urgență proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane precum și acordarea de ajutoare financiare de urgență pentru repararea autoturismelor avariate, geamuri sparte, cupole îndoite.

La fata locului s-au deplasat echipe mixte de la Primărie, de la Direcția Politie Locală, Serviciul Protectie Civilă, Direcția de Asistență Socială, care inventariază pagubele și discută despre variantele pentru cazare cu cetățenii afectati .

”Municipalitatea va asigura si costurile cu utilitătile la apartamentele Primăriei și la locuințele inchiriate. Hotarârea Comitetului local pentru Situatii de urgentă a fost validată, coform legii, astăzi la prânz și de Comitetul Județean pentru Situatii de Urgentă.

Asteptam publicarea ei, după care voi convoca Consiliul Local al municipiului Suceava într-o sedință de îndată,  pentru a aproba cele stabilite în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem să le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada urmatoare! Doamne ajută!”, a transmis primarul Sucevei, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *