Ion Lungu a discutat azi cu ministrul Marcel Boloș, la Ministerul Fondurilor Europene pe tema alocărilor bugetare pentru perioada 2021-2027. Transport metropolitan, proiect prioritar

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a participat astăzi la Ministerul Fondurilor Europene la o întâlnire ministrul Marcel Boloș pe tema alocărilor bugetare pentru perioada de programare 2021-2027 la nivel urban pe cele 8 Programe Operaționale Regionale.

În cadrul discuțiilor purtate, Ion Lungu transmite că s-a convenit ca fondurile alocate municipiilor reședință de județ, buget predefinit, să se facă în felul următor:

– 35% în mod egal pentru toate municipiile reședință de județ;

– 65% în funcție de numărul de locuitori la nivel de fiecare municipiu reședință de județ.

De asemenea, spune edilul municipiului Suceava, s-a stabilit că dacă nu se va reuși să se acopere cu contracte în proporție de 70% din bugetul repartizat în primii trei ani de programare, sumele neangajate să se constituie ca un fond comun disponibil tuturor orașelor din regiunea respectivă.

Administrațiile locale care implementează proiecte la nivelul zonei urbane funcționale vor avea un bonus, urmând să se stabilească cum va fi acordat acest bonus.

Ion Lungu a precizat că la nivelul municipiului Suceava suntem interesați să promovăm proiectul Transport metropolitan la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *