Ion Lungu: conductele metalice de gaz metan din municipiul Suceava vor fi înlocuite cu bani europeni. Cartierul Tătărași urmează să fie racordat la gaz metan

Municipalitatea suceveană și-a dat acordul să facă parte dintr-un proiect de reabilitare și modernizare a rețelei de gaz metan din municipiul Suceava, printr-un proiect pe fonduri europene promovat pe Programul Național de Redresare și Reziliență de către SC DELGAZ GRID SA Târgu Mureș.

Ion Lungu, edilul Sucevei, a transmis că, în acest sens a avut o discuție la sediul primăriei Suceava cu Directorul pentru Strategie și Tehnologie Rețea Gaz -Delgaz Grid Târgu Mureș domnul Tudor Pop, cu care s-a stabilit ca municipiul Suceava să facă parte din acest proiect.

Prin fondurile alocate urmează să fie schimbate să conductele metalice cu cele din polietilenă și să toate conductele de gaz să fie îngropate în pământ.

De asemenea, Lungu anunță că s-a discutat posibilitatea alimentării cu gaz metan a Cartierului Tătărași, unde există deja depus proiect pentru finanțare pe PNI Anghel Saligny.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *