Ion Lungu, confirmat prim vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România a semnat și un proiect pe chestiuni de IT, de 2,7 milioane de lei pe programul ”APLICAT”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis că astăzi a semnat, la București,  un nou proiect pe fonduri europene, în cadrul programului POCA – Programul  Operațional Capacitate Administrativă. Contractul  pentru proiectul depus de municipiul Suceava în programul “APLICAT”(Administrație Publică Locală Informatizată  și Calitativă Aplicabilă Tuturor la Suceava),proiect în valoare de 2.774.418 lei,din care valoare eligibilă 2.774.418 lei  cu contribuția  de cofinanțare de 2% a municipalității  respectiv 55.548,2 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni. ”În urma implementării proiectului se vor putea elibera electronic: certificat de urbanism; declarație începere lucrări construcție;  certificat atestare fiscală; certificat nomenclatură fiscală;  eliberare abonamente parcare; aprobare transport greu;  programare on-line evidență persoane și alte documente on-line.

De asemenea vor fi dotări cu scanere, comunicații,servere etc. și actualizare management documente. Este un proiect conceput in avantajul cetățenilor care să beneficieze cu celeritate de anumite documente eliberate de municipalitate, nefiind necesar să se deplaseze până la primărie.

De asemenea,  am participat la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, unde am discutat despre  rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, nominalizarea funcțiilor vacante  de la AMR.

” Cât privește rectificarea bugetară,  vom face presiuni la guvern, să primim toții banii restanți la rectificarea bugetară din luna august.  În urma discuțiilor pe funcțiile vacante ca urmare a alegerilor europarlamentare, am fost ales prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România. Acest lucru mă onorează dar mă și responsabilizează în ceea ce privește apărarea drepturilor municipalităților in raport cu guvernul României.

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *