Ion Lungu despre Podul Unirii de peste apa Sucevei: ”Sunt șanse reale să circulăm pe noul pod în acest an”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a vizitat astăzi șantierul noului pod peste râul Suceava, declarându-se mulțumit de viteza cu care se desfășoară lucrările. ”Suntem în grafic cu lucrările ce se execută la Podul Unirii. S-au adus primele 6 grinzi din beton de 24 metri lungime, urmează ca până la sfârșitul săptămânii să fie aduse toate grinzile. Se lucrează foarte bine la al doilea pilon. Sunt șanse reale să circulăm pe pod în acest an. Doamne ajută!” a transmis primarul Ion Lungu.

Reamintim că lucrările la noul pod peste râul Suceava, au început în data de 15 aprilie a.c.. Acesta va face parte din prefigurata rută alternativă Suceava – Botoșani. Lungimea podului va fi de 104 metri, lățimea de 11 metri cu câte 4 metri pe fiecare bandă de circulație și 1,5 metri pentru trotuare.

Termenul de finalizare al investiției anunțat inițial este de 24 luni de la data semnării contractului, respectiv 19.12.2020. Valoarea investiției este de 5, 034 milioane de lei, sumă ce este asigurată integral dintr-un credit angajat de municipalitatea suceveană.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *