Ion Lungu, după comandamentul pentru investiții de azi: ”m-am săturat cât am vorbit, când a fost vreme bună”, referindu-se la firmele care au angajate lucrări publice în municipiul Suceava

Primarul Ion Lungu al municipiului reședință de județ a terminat discuțiile din cadrul comandamentului pentru investiții din dimineața acestei zile destul de nemulțumit. El a declarat presei că ” m-am săturat cât am vorbit, când a fost vreme bună”.

A arătat ulterior că, din punctul de vedere al rețelelor termice lucrările s-au terminat în cartierul Zamca, dar nu au fost începute în Cartierul Obcini, astfel încât a fost prelungit contractul pentru anul viitor, cu speranța că se vor mai putea obține niște bani de la Guvern.

La Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, constructorii i-au transmis că lucrările sunt gata și nu prea, în sensul că mai trebuie de pus băncile, aduse dar nepoziționate ”fiindcă ninge afară”. Primarul Ion Lungu speră ca până la sfârșitul săptămânii aceste bănci să fie așezate la locurile lor.

La capitolul reabilitare străzi, pe Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu mare lucru nu se mai poate face, după ce a nins dar se speră realizarea unui zid de sprijin pe strada Mihail Sadoveanu.

O veste bună este aceea că Piața din cartierul Burdujeni este finalizată și va fi inaugurată pe data de 28 noiembrie. De asemenea, pe strada Traian Țăranu sunt gata lucrările de aducțiune a apei, și se așteaptă ca la ședința de Consiliu Județean din 26 noiembrie să se dea acceptul finalizării acestei investiții. ”Am adus strada la starea inițială, am scos conducta din pământ pentru niște orgolii pe care nu vreau să le comentez. Dar este cert, nu s-a asfaltat strada Traian Țăranul în acest an din cauza întârzierii în mod nejustificat a lucrărilor de apă și canal, aspect confirmat și de locuitori de pe această stradă întârzieri cauzate de orgolii proprii și personale”, a declarat primarul Ion Lungu, făcând aluzie la împotrivirea, în Consiliul Județean a consilierului PSD Dan Ioan Cușnir, care, locuind pe strada Traian Țăranu a fost dispus să nu fie racordat la noua rețea de apă construită de ACET și nici să-i fie asfaltată strada pentru că un colț al conductei trecea prin proprietatea Consiliului Județean, cesionată este drept unei alte entități iar lucrătorii s-au apucat de treabă înainte să se dea acceptul deliberativului județean . Ca atare lucrările au fost sistate, conducta repoziționată iar vecinii consilierului Cușnir vor trebuie să aștepte până la anul asfaltarea străzii.

În ceea ce privește gardul de la Cimitirul Pacea, primarul Ion Lungu a arătat că, de asemenea se lucrează foarte greu. ”Am făcut tot posibilul, am plătit facturile, trebuiau să vină două loturi de prefabricate la începutul acestei săptămâni, au venit dar prefabricatele sunt ude și mi s-a spus că nu pot fi montate”, a arătat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *