Ion Lungu: în acest an vor demara lucrări importante pentru consolidarea și reabilitarea clădirilor de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, cu finanțare primită de la guvern

În acest an vor demara lucrări importante pentru Consolidarea și reabilitarea clădirilor da la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, cu finanțare primită de la guvern, anunță primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Anunțul vine în urma ședinței Anuale de Lucru a Adunării Eparhiale, a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la care edilul Ion Lungu a fost prezent.

Am participat la Ședința Anuală de Lucru a ADUNĂRII EPARHIALE, care a avut loc la Sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

S-au prezentat un număr de 25 de Rapoarte pe domenii de activitate, din care a rezultat ca activitatea pe anul 2022 a fost una amplă, eficientă și transparentă.

Pentru anul 2023 vor demara proiecte importante la Arhiepiscopie, în primul rând proiectul de Consolidare și Reabilitare a clădirilor de la Mănăstirea Sfântul Ioan, lucrare care a fost licitată si adjudecată cu bani de la Ministerul Dezvoltării”, transmite Lungu.

Primarul Ion Lungu anunșă un alt proiect important, legat de transferarea a 20 ha de teren pentru Ansamblul Arhiepiscopal al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, proiect legislativ care este în dezbatere în parlament, urmând să ajungă la Camera Deputaților care este cameră decizională.

Ion Lungu precizează că municipalitatea suceveană este și în acest an alături de unitățile de cult, de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, deja aprobând sume de bani pentru lucrări la Arhiepiscopie și la finalizarea lucrărilor la Seminar. De asemenea, se vor finaliza lucrările la parcarea din curtea mănăstirii, făcute de municipalitate în parteneriat cu Arhiepiscopia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *