Ion Lungu la deschiderea noului an școlar: se fac eforturi împreună cu școlile și Inspectoratul Școlar Județean Suceava să se limiteze răspândirea virusului și astfel învățământul preuniversitar să se desfășoare în condiții de siguranță

𝗗𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗡𝗼𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝗻 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿, s-a petrecut altfel în acest an, iar primarul municipiului Suceava, Ion Lungu s-a adaptat și a marcat momentul verificând și respectarea condițiilor pentru deschiderea noului an școlar la următoarele unități de învățământ:

– Școala nr. 11 Miron Costin Burdujeni

– Școala nr. 6 Burdujeni sat

– Liceul Al.I.Cuza Burdujeni

– Școala nr. 10 Burdujeni

– Grădinița cu Program Prelungit Prichindel Burdujeni

– Școala nr. 7 Ițcani

– Grădinița cu program normal Obcini

– Liceul Natanael Ițcani

– Liceul Filadelfia

– Liceul cu Program Sportiv

– Școala Gimnazială nr. 4 George Enescu

– Colegiul Național “Petru Rareș”

– Colegiul Național “Ștefan cel Mare”

– Colegiul Tehnic “Petru Mușat”

– Grădinița cu Program Prelungit Așchiuță

– Seminarul Teologic

”Majoritatea școlilor au început cursurile în scenariul S1 verde combinat cu scenariul galben S2. Avem și un scenariu roșu S3 la Școala “Ion Creangă” – Obcini unde nu este niciun caz de covid, dar școala nu a terminat lucrările de schimbare a instalației electrice, deoarece a fost timp de 10 zile “Centru pentru examinare Bacalaureat sesiunea de toamnă”, când accesul în școală nu a fost permis. De luni și această unitate de învățământ va începe cursurile în varianta verde S1 combinat cu varianta galben S2”, a subliniat Ion Lungu.

Acesta a mai spus că școlile sunt dotate atât cu măști, echipamente și soluție pentru dezinfecție, cât și cu echipamente IT pentru transmitere on-line.

O problemă ridicată de mai multe unități de învățământ a fost legată de insuficiența personalului de curățenie în actualele condiții. Directorilor unitaților de învățământ care se află în această situație, le-a fost recomandat să angajeze firme de curățenie pe contracte de prestări servicii.

”Se fac eforturi ca împreună cu unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar Județean Suceava să se limiteze răspândirea virusului și astfel învățământul preuniversitar să se desfășoare în condiții de siguranță. Mult succes tuturor în noul an școlar!”, a transmis Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *