Ion Lungu: ”Medicii de la Spital sunt adevărați eroi!”. Ședința de consiliu local se va face de la distanță, online. Șantierul de modernizare a sediului Primăriei, închis. Apel către suceveni să evite deplasările care nu sunt necesare

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a înlocuit conferința de presă tradițională de miercuri cu o transmisie online pe pagina sa de socializare, în care a prezentat principalele activități ale primăriei municipiului reședință de județ din aceste zile.

Decizia ca săptămânala conferință de presă să nu se mai organizeze cu jurnaliștii suceveni în incinta clădirii Primăriei s-a luat, cum era de așteptat, pentru a preîntâmpina o eventuală răspândire a infectării cu Coronavirus.

De altfel, chiar și lucrările de pe șantierul de reabilitare termică a clădirii au fost suspendate la fel și întâlnirile regulate cu șefii asociațiilor de proprietari, acestea fiind amânate până după 31 mai.

De asemenea, ședința ordinară de Consiliu Local municipal programată pentru data de 26 martie a.c., se va face de la distanță, online, prin tabletele cu care sunt dotați aleșii locali. Pe acestea, consilierii municipali vor primi ordinea de zi și își vor putea exprima online punctele de vedere, amendamentele propuse precum și votul pentru fiecare proiect de hotârâre.

Pe de altă parte, primarul municipiului Suceava Ion Lungu a transmis respectul pe care îl are față de activitatea medicilor de la Spitalul Județean, în aceste condiții dificile pe care îi consideră adevărați eroi. În plus a făcut publice și o serie de decizii care s-au luat pentru a sprijini chiar și la nivel individual munca echipei medicale de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou”:

Am avut și am în continuare toată stima pentru medicii de la Spitalul Județean care sunt adevărați eroi în această perioadă. Primăria municipiului Suceava va acorda un sprijin financiar pentru o doctoriță care este într-o situație destul de delicată, Primăria a pus la dispoziție 57 cadre medicale de la medicina școlară și de la creșe, 19 medici, diferența fiind asistente medicale. Suntem solidari cu cei de la Spital, îi apreciem, au tot respectul nostru, știu că duc o bătălie foarte grea. Vrem să facem tot ce este posibil să limităm răspândirea acestui virus, suntem într-o situație de alertă, stare de urgență și nu vom ezita, de câte ori este nevoie să convoc comitetul pentru situații de urgență la nivel municipal”.

Ion Lungu a transmis și un apel către cetățenii municipiului Suceava:

”Dragi suceveni! În această perioadă foarte grea pentru țara noastră și pentru orașul nostru, am o rugăminte la dumneavoastră: Să stați cât mai mult posibil acasă, să evitați deplasările! Să nu mergeți în spații aglomerate! Să ne rugăm la Dumnezeu ca orașul nostru să fie cât mai puțin afectat de această epidemie!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *