Ion Lungu, primar al Sucevei și președinte al organizației municipale PNL Suceava, explică sucevenilor care sunt argumentele pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României

Ion Lungu, președintele organizației municipale Suceava a Partidului Național Liberal, primar al municipiului reședință de județ a explicat astăzi într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Suceava unde a participat alături de vicepreședintele PNL pentru Regiunea Nord-Est, deputatul de Suceava Ioan Bălan argumentele principale pentru care sucevenii trebuie să iasă la vot duminică 24 noiembrie a.c., în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și să-l voteze pe candidatul PNL, președintele în funcție Klaus Iohannis.

 

Iată mesajul transmis sucevenilor de primarul liberal al Sucevei, Ion Lungu:

 

Începând de vineri când a început campania electorală pentru al doilea tur la alegerile prezidențiale am fost în două cartiere, Obcine și George Enescu. În această dimineață am fost împreună cu domnul președinte Gheorghe Fluture în piața de la Verești.

Oamenii ne primesc bine suntem convinși că vom obține un rezultat bun, chiar foarte bun în turul al doilea pentru domnul președinte Klaus Iohannis. Ne adresăm în primul rînd alegătorilor noștri și nu numai. Cei care doresc să îl voteze pe Klaus Iohannis să vină la vot. Mulți spun: da domnul primar dar deja a câștigat. Nu a câștigat încă de aceea este nevoie ca oamenii să vină la vot la turul al doilea. Nu ne îndoim de faptul că domnul președinte nu va câștiga aceste alegeri.  Dar este important și corul pe care îl va obține.

În mod special pentru noi, aici la Suceava, este important acest scor și de aceea facem apel la votanții noștri, cei care au fost în primul tur să se prezinte duminică să mai voteze odată Klaus Iohannis precum și pe cei care vor să îl voteze reprezentanți ai partidelor care au anunțat deja la București că îl vor susține în turul al doilea pe Klaus Iohannis, îi rugăm să vină la vot.

Mie îmi este ușor să discut în teritoriu pentru că oamenii nu întreabă neapărat despre Klaus Iohannis. Ei întreabă în primul rând despre problemele din oraș. Oamenii ne primesc cu o anumită simpatie, cu căldură, stau la discuție cu noi, lucrurile merg pe un drum bun în oraș.

Anul acesta în mod special, în două cartiere, Obcine și Zamca am stat efectiv acolo, cu prilejul lucrărilor care s-au făcut. Oamenii vin și spun care sunt problemele lor pe care le vom rezolva. Dar lucrul cel mai important este să trecem acest test, al alegerilor prezidențiale, încă nu am ajuns la alegerile locale.

 

De ce trebuie sucevenii să îl voteze pe Klaus Iohannis, argumente locale și naționale:  autostradă în Moldova și apărarea intereselor românilor plecați în străinătate

 

Se ajunge desigur și la întrebarea: de ce să îl voteze pe domnul Klaus Iohannis? Prezint mai întâi O chestiune locală în care eu cred iar echipa noastră a spus-o de atâtea ori, Klaus Iohannis este singura garanție că va fi scoasă Moldova din izolare.  PSD-ul ar putea să vină și să spună că au făcut, dres, au mărit pensiile și altele. Dar degeaba au făcut aceste lucruri dacă Moldova rămâne în continuare izolată. Indiferent câte eforturi vom face noi la Suceava, domnul președinte al CJ, eu ca primar,, ceilalți primari, parlamentarii noștri, fără această autostradă nu vom avea nici un viitor în dezvoltare. Fără autostrăzi nu vom avea nicio șansă să îi întoarcem pe cei care au plecat și să reușim să îi păstrăm în România pe cei care au terminat școala și vor să plece în Occident.  Din păcate lipsa forței de muncă constituie o mare problemă. Vom face cumva o ”economie” de 100 de miliarde lei (vechi, n.r.) la asfaltări de străi în acest an la asfaltări de străzi în municipiul Suceava pentru că firmele care au câștigat contractele nu au forță de muncă cu care să lucreze. Ar fi trebuit să lucrăm cu 10-12 echipe dar se lucrează doar cu 1-2 echipe. Toate se leagă una de alta, cu o autostradă se pot atrage investitori, se pot crea locuri de muncă, sucevenii pot rămâne să lucreze pe plan local.

La fel de importată este apărarea românilor și implicit a sucevenilor  care trăiesc și muncesc în occident. Klaus Iohannis este singurul lider care are credibilitate în Occident, în Uniunea Europeană. El este o garanție că ei vor fi protejați, interesele lor le vor fi apărate, inclusiv în Marea Britanie, în acest context al Brexit-ului.

El este un apărător al democrației. Nu mai trebuie spus, am văzut cu toții că de cinci ani de zile se bate cu toate tentativele PSD-ului de a acapara statul prin orice mijloace or domnul președinte Klaus Iohannis a dus o luptă permanentă pentru ca România să rămână un stat european, integrat în Europa și în lume.

În ceea ce privește stabilitatea României, în cadrul parteneriatului geostrategic cu Statele Unite, calitatea României de membru respectat în cadrul Alianței Nord  – Atlantice, atuurile sale sunt cele mai bune.

Este drept că, vorbesc acum ca primar, după 30 de ani de democrație mau sunt suceveni, mai sunt români care nu cunosc încă atribuțiile primarului. Nu orice problemă pe care o are omul o poate rezolva primarul unei localități. La fel este și la nivel prezindențial. Unii se așteaptă ca președintele să îi rezolve toate problemele. Ce ai să-i reproșezi domnului președinte, am întrebat deunăzi? Am fost la nuștiu care instituție și nu a fost primit în audiență.  Președintele să-i schimbe,  să-i dea afară. Este clar că președintele Klaus Iohannis și-a respectat competențele constituționale și le va face și în continuare.

Eu cred că aici, la Suceava, și mai mulți cetățeni trebuie să înțeleagă un lucru care s-a dovedit: atunci când am fost majoritari de aceeași culoare politică – consilieri, primari, membri ai consiliului județean, președinte al Consiliului Județean,  parlamentari, acum 10 ani, s-au pus bazele celor mai multe proiecte de dezvoltare a orașului Suceava, județul nostru și cred că același lucru se va întâmpla și de această dată.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *