Ion Lungu: primăria vrea să achiziționeze 15000 de tablete pentru școli. A fost aprobat proiectul de reabilitare și modernizare a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava

Ion Lungu a anunțat în cadrul conferinței de presă de astăzi, 28 octombrie 2020,  că Primăria municipiului Suceava pregătește și va depune un proiect pe fonduri europene, pentru achiziționarea unui număr de 15000 de tablete, valoarea totală a proiectului fiind de 3 milioane de euro. Ghidul solicitantului este publicat, proiectele putând fi depuse începând cu 25 octombrie, până în 15 ianuarie 2021.

”În municipiul Suceava avem 19000 de elevi și 2000 de cadre didactice, prin urmare ne propunem să cumpărăm un număr cât mai mare de tablete, nu știm cât ne va mai chinui aceste coronavirus. Proiectele pot fi depuse și de școli dar și  de municipalitate. Ca atare am decis să nu mai meargă fiecare școală să depună proiect și să facem un proiect centralizat pe care să îl depunem la minister. Facem toate demersurile pentru a depune cât mai repede acest proiect, pentru că suma este limitată și, în principiu, primul venit, primul servit”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, Ion Lungu a anunțat că a fost aprobat proiectul de reabilitare și modernizare a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava. Cel mai probabil proiectul va fi semnat în luna decembrie, valoarea totală fiind de 4.882.832 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *