Ion Lungu, primarul municipiului Suceava: Podul Unirii, de peste râul Suceava, va fi inaugurat pe 1 mai 2020

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi că Podul Unirii va fi inaugurat pe 1 mai 2020.

Edilul Sucevei a transmis că ”am trăit o emoție deosebită! Am parcurs pentru prima dată la pas Podul Unirii de peste râul Suceava dintr-un capăt în altul.

Pe 1 mai vom inaugura noul pod pe care se va putea circula de pe strada Mirăuți și se va ieși pe strada Energeticianului spre Termica”.

Ion Lungu a mai spus că acest lucru va conduce la fluidizarea traficului în zona comercială a orașului, iar până la sfârșitul anului se va putea circula și de pe strada Apeductului pe varianta asfaltată.

Lungimea podului este de 104 m, lățimea de 11m, cu 4 m pe banda de circulație şi 1,5 m trotuarele de pe margini.

Termenul de finalizare  a investiției este de 24 luni de la semnarea contractului, respectiv 19.12.2020.

Valoarea lucrărilor este de 5.034.191 lei, finanțarea fiind asigurată în totalitate dintr-un credit angajat de municipalitate.

Lucrarea cuprinde trei tronsoane: 
– primul tronson va fi între intersecția Traian Vuia cu strada Apeductului, unde va fi amenajat un sens giratoriu, continuă pe lângă bazinele de decantare ale ACET, trece pârâul Cetății şi ajunge pe malul râului Suceava.
– al doilea tronson trece râul Suceava şi ajunge pe strada Energeticianului, zona Termica, trece calea ferată, la capătul străzii Traian Popovici şi iese în DN 29 lângă fosta Avicola Burdujeni cu posibilitatea de acces spre Botoșani.
– al treilea tronson este spre strada Mirăuți (pe unde se face accesul astăzi), analizând posibilitatea de a ajunge în zona Cetății de Scaun a Sucevei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *