Ion Lungu: prioritatea de grad zero în această perioadă este atragerea fondurilor europene. Întâlnire azi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Cristian Ghinea

Edilul municipiului Suceava, Ion Lungu a participat astăzi, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la o întâlnire cu viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Cristian Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în Exercițiul Financiar 2021-2027.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat, în mod special, despre Programul Național de Redresare și Reziliență, un lucru important rezultat în urma acestor discuții fiind legat de realizarea unui Fond de Reziliență pentru localități.

Primarul Lungu a transmis că a insistat în mod deosebit pentru finanțarea de Parcări Publice – Green Parking, parcări supraterane cu spații verzi și locuri de joacă, care să aibă o linie substanțială de finanțare pe Pilonul II PNRR – Mobilitate și Regenerare Urbană.

Totodată a fost adusă în discuție și problema realizării proiectului Transport Metropolitan cu autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională, cu posibilitatea finanțării prin PNRR sau pe POR – Programul Operațional Regional.

Ion Lungu a mai spus că a propus transferarea proiectelor depuse pe POR, care sunt pe lista de rezervă și la care nu mai sunt surse de finanțare pe acest exercițiu financiar, pe PNRR, primind asigurări că s-au reținut problemele ridicate și că se încearcă să se găsească soluții prin prinderea lor în Programul Național de Redresare și Reziliență, program care trebuie finalizat până la data de 30 aprilie 2021 și trimis la Comisia Europeană.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *