Mopan Suceava
Administratie

Ion Lungu: Proiecte în valoare de 400 de milioane de euro, depuse la Comisia Europeană de primăria Suceava îmreună cu USV, pe misiunea ”Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei.

Primarul Ion Lungu a anunțat că săptămâna viitoare municipiul Suceava va depune la Comisia Europeană, împreună cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” un un portofoliu de proiecte conținând un plan de investiții în valoare de 400 de milioane de euro care să fie finanțat pe misiunea ”Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei.

Anunțul a fost făcut în cadrul manifestărilor de joi, 7 martie, când s-a sărbătorit Ziua Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava – 34 de ani de la înființare, prilej cu care a fost investit în fucție și noul rector al USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

”Am participat la Universitate la aniversarea a 34 de ani de la înființare și la investirea noului Rector Mihai Dimian.

Am transmis mesajul municipalității referitor la cele două evenimente. Vom depune împreună cu Universitatea suceveană un portofoliu de proiecte, plan de investiții în valoare de 400 de milioane  de euro la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul misiunii ” Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei”, pentru semnarea „Climatic City Contract” de către municipalitate.

În plus, colaborăm cu USV în cadrul Clusterului de Bioeconomie și învățământului dual și cu Facultățile de Inginerie Electrică, Drept și Administrație Publică.

De asemenea, continuăm finanțarea echipei de handbal masculin, fiind aprobată azi suma de 4.000.000 lei pentru anul 2024 și a Ansamblului Studențesc „Arcanul”.

Intenționăm să demarăm un proiect nou cu Casa de Cultură a Studenților, cu domnul director Ianoș pentru înființarea „Orchestrei Simfonice Suceava ” în colaborare cu Colegiul de Artă ” Ciprian Porumbescu „!

Așa cum am avut o colaborare foarte bună cu domnul Rector Valentin Popa, sunt convins că vom continua această colaborare și cu noul Rector Mihai Dimian!”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *