Ion Lungu: Proprietarii care nu acceptă o negociere pentru realizarea drumului alternativ către noul pod peste Suceava, ar putea fi expropriați forțat, în interes public, cu toate consecințele

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a oferit azi detalii privind modul în care evoluează lucrările la noul pod peste râul Suceava, care să ofere o a doua conexiune rutieră cu drumul către Botoșani dar și în ceea ce privește traseul șoselei, până la pod și după aceea. Din ceea ce a spus primarul Lungu, reiese că lucrările la pod sunt în grafic, fiind întârzieri doar la construirea celui de-al treilea pilon, amplasat în mijlocul albiei râului, buna desfășurare a lucrărilor  fiind împiedicată de debitul mare al Sucevei, cauzat de precipitațiile mai mari decât de obicei, din această vară. Oricum, lucrările sunt în grafic.

Mai mare pare a fi problema cu proprietarii care dețin terenuri pe porțiunea de 1,8 kilometri care leagă Calea Unirii, de la intersecția cu Traian Vuia, până la noul pod. Ion Lungu nu a intrat adânc în subiect, spunând doar că 90% din traseul noii rute alternative va fi pe terenul public. Dar există situații în care traseul proiectat va afecta proprietăți ale unor suceveni din zonă. Primarul Ion Lungu și-a exprimat speranța că negocierile privind transferul de proprietate, pentru ca investiție importantă pentru îmbunătățirea traficului rutier în municipiul reședință de județ vor fi rezolvate cu succes, amintind, în treacăt, că este posibilă folosirea unei alte căi – exproprierea în interes public, cu toate consecințele asumate, inclusiv acțiuni în instanță.

Dacă lucrurile vor merge bine, speră primarul Ion  Lungu, peste un an va fi terminat podul cel nou peste râul Suceava și va fi util pentru noua rută alternativă din municipiu către partea din sud-est a cartierului Burdujeni, drumul către Salcea – Dumbrăveni  – Botoșani. Se preconizează și o cale de acces rutier suplimentară, dinspre deal, de pe strada Mirăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *