Ion Lungu: S-a stabilit valoarea proiectului de transport public metropolitan, urmând a fi depus la finanțare prin PNRR: 21,1 milioane de euro cu care se vor cumpăra 45 autobuze electrice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi că a fost stabilită valoarea proiectului „Sistem de Transport Public Ecologic Metropolitan -Etapa I”, care va fi depus pe finanțare din PNRR, Componenta 10 – Fondul local, promovat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava, formată din: Municipiul Suceava; Orașul Salcea; Comuna Adâncata; Comuna Moara; Comuna Bosanci; Comuna Șcheia; Comuna Ipotești; Comuna Mitocu Dragomirnei.

”Valoarea totală a primei etape din proiect este în cuantum de 105.539.173,63(21.107.834 €) lei, inclusiv TVA.

Acest lucru l-am stabilit la întâlnirea primarilor din Zona Urbană Funcțională Suceava, la sfârșitul săptămânii trecute, care a avut loc la sediul primăriei municipiului Suceava.

Municipiul Suceava contribuie cu 73.184.156,4 lei inclusiv TVA.

De asemenea ne obligăm să asigurăm spații pentru amplasarea unui număr de 25 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, în valoare de 3.661.258,13 lei, inclusiv TVA.

Vrem să achiziționăm 45 autobuze în etapa I din care 18 autobuze electrice mari de 12 metri și 27 autobuze mici (microbuze).

Etapa a doua,  care prevede achiziționarea restului de 30 autobuze electrice și realizarea clădirii autobazei se va realiza prin Programul Operațional Regional prin ADR Nord-Est.

De asemenea pe Componenta 5 – Valul Renovării, pe PNRR, proiecte de eficientă energetică clădiri publice și rezidențiale, pe renovare moderată și aprofundată municipiul Suceava a depus proiecte în valoare totală de 22.845.617,2 de €.

Așteptăm să mai depunem proiecte pe renovare energetică în următoarea sesiune de apeluri de proiecte din luna septembrie, avem la ora actuală documentații în lucru”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.