ION LUNGU SE AȘTEAPTĂ CA PROBLEMA FURNIZĂRII AGENTULUI TERMIC ÎN ORAȘUL SUCEAVA SĂ FIE POLITIZATĂ ÎN CONSILIUL LOCAL

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a participat marți seară la o întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici pe tema asigurării încălzirii orașului în iarna 2018/2019.
Fiecare dintre cei 19 primari participanți la această întrevedere a prezentat situația orașului său.
Am prezentat și eu situația la care s-a ajuns, în cazul municipiului Suceava, în principal din cauza faptului că lemnul de foc nu mai este considerat biomasă; stocul de masă lemnoasă fiind ca și inexistent, suntem nevoiți să trecem la folosirea gazului metan.
Am primit asigurări că vom fi sprijiniți printr-o rectificare bugetară viitoare, după analizarea situației fiecărui oraș în parte. O altă variantă este asigurarea de credite prin trezorerie, acolo unde nu sunt posibilități financiare la UAT.
Primarul Ion Lungu a arătat că până pe data de 15 octombrie, trebuie rezolvată problema la Suceava, municipiul având la dispoziție cea de-a doua variantă – împrumutul din Trezorerie, fiindcă gradul de îndatorare nu este foarte mare, comparativ cu alte localități.
Ion Lungu a declarat că se așteaptă ca acest subiect să fie politizat de opoziția din Consiliul Local dar a reamintit că problema a fost ”băgată pe gât” de aceeași alianță politică ce conduce România acum, când s-a decis la nivel de guvern să fie trecute la municipalități structurile de producere a energiei termice, acum mai bine de 15 ani. ”Nu sunt disperat că voi pierde electorat, fac doar apel la responsabilitate din partea consilierilor locali”, a transmis primarul Lungu.
El a precizat că acest subiect delicat care vizează în principal majorarea prețului la gigacalorie în municipiul reședință de județ se va discuta într-o ședință extraordinară de consiliu local programată luni, 15 octombrie, a.c.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *