Mopan Suceava
Actualitate

Ion Lungu: Suceava pregătește 40 de fișe de proiect pentru misiunea „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei până în anul 2030”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi că a avut loc o întrunire a Grupului de lucru local  pentru implementarea misiunii „100 de orașe inteligente și neutre din  punct de vedere al impactului asupra climei până în anul 2030” din cadrul programului Horizon Europe.

El a spus că a fost elaborat într-o primă formă conținutul Contractul  Climatic care include si fișele de proiect identificate.

Ion Lungu a arătat că, printre domeniile de intervenție propuse in cadrul grupurilor tematice de lucru se numără: Mobilitate Urbană; Eficiență Energetică; Energie Regenerabilă; Iluminat Public; Managementul deșeurilor; Managementul Apei; Regenerare Urbană; Cetățeni inteligenți și guvernare deschisă.

”Avem pregătit un portofoliu  de 40 de fișe de  proiect în domeniile menționate, necesare pentru implementarea Climate City Contract.

Ne dorim ca în această toamnă să semnăm contractul cu Comisia Europeană”, a declarat primarul Ion Lungu care a adus mulțumiri Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava pentru contribuția adusă în cadrul Grupului de lucru, în mod special prorectorului USV, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *