Ion Lungu, vizite la patru ministere într-o zi, pentru rezolvarea unor probleme importante pentru municipiul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că ieri a avut discuții la București cu patru miniștri din Guvernul României, cu care a  discutat probleme importante pentru municipiul Suceava.

Prima întâlnire a fost cu ministrul finanțelor publice Dan Vîlceanu. ”Am discutat despre creditul de 30 milioane de lei pe care vrem sa-l angajăm prin trezorerie. În data de 1 septembrie am depus documentația necesară pentru acest credit la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava, conform procedurii a fost verificat și trimis București”, a spus Ion Lungu.

Cu ministrul dezvoltării Attila-Zoltán Cseke, primarul Sucevei a discutat despre semnarea contractului pe fonduri europene la proiectul care a fost aprobat la Colegiul Național Petru Rareș „Construire corp clădire cu săli de clasă și laboratoare” în valoare de 6.262 315,03 lei și despre sumele pe care le avem de încasat de la minister pe fonduri europene în valoare de 4.862.627,83 lei, în baza cererilor de plată depuse.

La Ministerul Culturii, a discutat cu  ministrul Bogdan Gheorghiu, cu referire la avizarea documentației pentru proiectul „Reabilitare Curtea Domnească din Municipiul Suceava”, depusă la acest minister.

Primarul municipiului reședință de județ a  discutat la Ministerul Mediului cu ministrul Tánczos Barna, în legătură cu emiterea certificatelor de origine, care stau la baza emiterii certificatelor verzi la activitatea de cogenerare pentru firma S.C.Bioenergy Srl Suceava care asigură încălzirea și apa caldă în orașul nostru.

”Totodată am avut discuții la Compania Națională de Investiții, în legătură cu documentația necesară pentru construirea creșei de mărime mare în municipiu.

Sunt convins că solicitările municipalității vor fi rezolvate în perioada următoare de timp.

Doamne ajută!”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.