ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților: ”Nu am făcut, nu fac şi nici nu voi face parte din vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române, care este Sfântul Sinod”.

Înalt Prea Sfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a răspuns pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la o scrisoare venită din partea unui grup de credincioși ortodocși care îi cere, printre altelel, să mărturisească în fața amvonului că nu face parte din francmasonerie.

ÎPS Calinic a publicat în întregime conținutul scrisorii  și a dat răspunsul  clar: ”Nu am făcut, nu fac şi nici nu voi face parte din vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române, care este Sfântul Sinod”.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul scrisorii transmise de grupul de credincioși, așa cum a fost publicat pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei, precum și răspunsul dat de ÎPS Calinic:

Stimaţi cititori, 

Am primit o scrisoare din partea unui grup de credincioşi cu următorul conţinut:

Stimaţi cititori şi „Distins grup de credincioşi ortodocşi”, Vă informez că:

  1. nu am făcut, nu fac şi nici nu voi face parte din vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române, care este Sfântul Sinod,

şi

  1. la hirotonia întru arhiereu am depus jurământ în faţa lui Dumnezeu în prezenţa ierarhilor hirotonisitori, nicidecum în faţa preşedintelui şi a primului ministru. Ei, potrivit legislaţiei în vigoare, doar au recunoscut alegerea mea ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor prin Decretul Prezidenţial nr. 16 din 1 martie 1991.

Spre edificare, Vă rog să lecturaţi materialul de mai jos, care a fost supus, la data primirii, atenţiei Preafericitului Părinte Patriarh.

 

Aşadar, nădăjduind că v-aţi edificat asupra realităţii că ierarhul locului face parte doar din structura Bisericii Ortodoxe Române, Vă doresc pace, linişte şi mântuire!

† CALINIC

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *