IPS Calinic dezminte zvonul că ar urma să fie dărâmate clădiri din incinta mănăstirii Sfântul Ioan: acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a transmis astăzi printr-un comunicat transmis de Arhiepiscopie pe site-ul propriu că nu se pune problema dărâmării unor clădiri din incinta Mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou” pentru simplul motiv că acestea fac parte din patrimoniul UNESCO. IPS Calinic a intervenit după ce zilele trecute, în spațiul public s-a încercat acreditarea ideii că vor fi dărâmate clădiri anexe  din incinta mănăstirii.

”Întrucât de vreo câteva zile încoace semănătorii de zâzanii acreditează ideea că anexele dintr-o parte şi alta a paraclisului din incinta Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor fi dărâmate, vă asigur că acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO. Şi, chiar să nu fi făcut parte din această listă, ele nu ar fi putut fi dărâmate, ci doar restaurate.

Aşteptăm, în schimb, cu sporită nerăbdare, ca întreg ansamblul monastic – biserica şi clădirile – să intre, din luna septembrie a acestui an, într-un proces de restaurare integrală.

Am ţinut să fac aceste precizări şi din dorinţa de a nu vă şti întristaţi în perioada pascală de cele semănate de respectivii colportori de zvonuri false.

În speranţa că ne veţi susţine în demersurile noastre cu rugăciunile dumneavoastră, vă dorim Sărbători binecuvântate!”, este mesajul transmis de IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *