Actualitate

ÎPS Teodosie Snagoveanul, dorit la Putna pe 2 Iulie, pentru o cununie. Răspunsul ÎPS Calinic: Dacă părintele stareț va dori să-l invite, îi voi adresa invitația scrisă, potrivit protocolului

ÎPS Teodosie Snagoveanul este preferat de o familie din Putna pentru a oficia o cununie religioasă, considerînd că acesta este  un prilej bun ca Arhiepiscopul Tomisului să participe și la Sărbătoarea din 2 Iulie de la Putna, dedicată Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Iată solicitarea transmisă Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuțiului, ÎPS Calinic de către familia de credincioși putneni:

”Înaltpreasfinția voastră, vreau să vă întreb, în data de 2 iulie va fi invitat Înaltpreasfințitul Teodosie la Putna cu ocazia hramului? Mare bucurie ne-ați face dacă ar fi și el prezent la Putna. Știu că la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan de la Suceava” este invitat an de an. Vă întreb toate acestea pentru că, dacă Înaltpreasfinția sa va fi prezent la Putna, va putea oficia o cununie religioasă, bineînțeles numai cu acceptul Înaltpreasfinției voastre și cu binecuvântarea dumneavoastră. Cei doi tineri mult s-ar bucura de aceasta.

Fie ca bunul Dumnezeu să rânduiască așa cum e mai bine, dar nădăjduim că va fi bine. Dumnezeu să vă dăruiască ani mulți întru păstorirea Sucevei, cu sănătate și bucurii!”

Răspunsul ÎPS Calinic, transmis prin pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la rubric ”Răspunsul Ierarhului” este următorul:

”Dacă părintele stareț va dori să-l invite și-mi va propune, cu drag îi voi adresa invitația scrisă potrivit protocolului.

Pace și bucurie!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *