Isteria Coronavirus, varianta Suceava: măștile de protecție au dispărut din farmacii, locația unde vor fi plasați cei suspecți de infectare, veniți din Italia, este secretă

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, economist Silvia Boliacu, a transmis că la nivelul județului Suceava au fost luate primele măsuri de împiedicare a extinderii epidemiei Coronavirus pe teritoriul României  și implicit,  din județul Suceava.

Astăzi s-a luat decizia ca serviciul de permanență de la Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava să fie suplimentat cu încă doi asistenți, pe lângă medic, pentru toate cursele care vin dinspre Italia către România.

”Pasagerii vor completa un chestionar pentru a se afla din ce zonă au plecat. Dacă un pasager a plecat din cele 12 localități din Italia unde este instituită carantina, acesta va fi preluat de Serviciul de permanență de la Aeroport și va fi trimis în carantină într-o locație secretă iar persoanele vizate vor sta în carantină 14 zile.

Celelalte persoane care se întorc din Italia se vor auto-monitoriza la domiciliu. În condițiile în care apar simptome ale unei posibile gripe, vor trebui să sune la 112 iar un echipaj SMURD, cu toate dotările de prevenție necesare, se va deplasa pentru a prelua pacientul pentru a fi dus  la cea mai apropiată secție de boli infecțioase de la spitalul cel mai apropiat de domiciliul pacientului, unde va fi supus investigațiilor medicale necesare.

 

În paralel farmaciile din Suceava dar și depozitele de la care acestea s-au aprovizionat ani în șir cu măști de protecție, și-au epuizat stocurile. Ultimele măști care ar fi putut să oprească isteria Coronavirus s-au vândut ieri dimineață angro, la o farmacie dintr-un cartier al municipiului Suceava.

Am adresat întrebări jucăușe farmacistelor care, istețe fiind, la unison, ne-au răspuns că oricum măști de protecție nu mai sunt de vreo două săptămâni  în depozite iar acestea veneau oricum din China. Tot de la ele am aflat că sucevenii cu bani în portofel și temători de moarte, pot cumpăra astfel de măști de pe internet, astăzi la prețul de 300 de lei – 50 de bucăți. Desigur, made în China.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *