Mopan Suceava
Cultural

ISTORIA ÎN DESENE – atelier de creativitate online, lansat de Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei lansează, pentru perioada octombrie – noiembrie 2020, un nou proiect de educație muzeală, un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul ”Istoria în desene” presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat, ales fie din postările de pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie, fie din expoziția permanentă a muzeului. La atelier sunt invitați să participe copii de toate vârstele.

Desenele realizate, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de email: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum, sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020, urmând a fi postate pe pagina de facebook a acestuia. Lucrările vor face parte și dintr-o expoziție temporară ce va fi organizată la Muzeului de Istorie din Suceava, anunță organizatorii.

De câteva luni de zile, de când activitatea muzeelor se desfășoară mai mult decât oricând online, din motivele pandemice arhicunoscute și ”arhiașteptate” să se termine, Muzeul de Istorie a obișnuit publicul cu  postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, cei care au accesat pagina de socializare a muzeului au aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor.

Cu acest atelier Muzeul Național al Bucovinei își propune să stimuleze creativitatea și simțul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă și desen.

”Dragi copii, nu-i așa că vă place să desenați? Așteptăm să cunoaștem istoria văzută prin ochii voștri!”, este mesajul cu care muzeul îndeamnă copiii interesați că participe la proiectul educațional.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *