Mopan Suceava
ActualitateCultural

ISTORIE MEDIEVALĂ, MAGIE, TURNIRURI, LUPTE CAVALEREȘTI, ASTĂZI LA CETATEA SUCEVEI LA FESTIVALUL MEDIEVAL

7000 de vizitatori au fost la Cetatea de Scaun a Sucevei, în primele două zile ale Festivalului de Artă medievală ”Ștefan cel Mare”, joi și vineri.
Directorul Muzeului Bucovinei, Constantin Emil Ursu a arătat că, în special ieri, ploaia ce a venit spre seară a diminuat oarecum numărul vizitatorilor. ”Mulțumesc însă lui Dumnezeu dar și oamenilor pregătiți să vină către Cetate în după amiaza zilei de ieri pentru că, după ce ploaia a trecut, au ajuns în număr mare, pentru a se bucura de Festival”, a transmis directorul instituției muzeale care organizează Festivalul Medieval.
În cursul zilei de astăzi, pentru care se preconizează o vreme bună, sunt programate la Cetatea de Scaun evenimente dintre cele mai atractive. Astfel, astăzi după amiază începând cu ora 15.00, în incinta Cetății vor fi spectacole de dansuri medievale; demonstrații de luptă; demonstrații interactive cu publicul de tir cu arcul și aruncarea suliței; ateliere de prezentare de arme; jonglerii cu steaguri; scenete teatrale: ”Execuția criminalilor”, ”Legenda corbului” și ”Lupta de la Baia”; scene de luptă din mitologia popoarelor nomade iar de la ora 16.00, în curtea interioară a Cetății are loc un spectacol de reconstituire istorică, ”Intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea Sucevei, în anul 1600”.
După ora 19.30, în Șanțul de apărare al Cetății iși fac intrarea trupele de cai, cu spectacolele ”Baba Samca” și ”Talpa Iadului” – basme cu cai. La lăsarea întunericului Cetatea de Scaun a Sucevei va fi luminată de impresionante spectacole cu foc, lasere și magie din plin, în ”Balada zmeului” și ”Arderea vrăjitoarelor”.
În cadrul festivalului, la Muzeul Satului Bucovinean, începând cu ora 17.30, Cimpoierii din Transilvania și Truverii, susțin spectacole de muzică medievală și tradițională.
Organizatorii invită publicul să se bucure din plin de programele deosebite pregătite și pentru această zi a Festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”, aflat la cea de-a XII-a ediție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *