Mopan Suceava
Actualitate

ISU Suceava: 375 detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid carbon vor fi distribuite în 15 comune din județ, identificate ca fiind vulnerabile

Luni, 8 aprilie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, a avut loc ședința de lucru ocazionată de desfășurarea la nivel național a campaniei Detector pentru viață.

Campania Detector pentru viață își propune să evidențieze importanță montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

La activitatea moderată de inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, au mai participat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, subprefectul Florin Sinescu, șeful Centrului operațiuni rețea, Ioan Țăran, și Coordonatorul echipei acces rețea, Gheorghe Lupeș, ambii de la DELGAZ GRID S.A. – Suceava.

Anterior, încă de la debutul campaniei la nivel național, în cadrul Săptămânii Protecției Civile 26 februarie – 4 martie, Centrul operațional al inspectoratului pentru situații de urgență sucevean a transmis adrese către 15 unități administrativ-teritoriale din județ, identificate ca fiind vulnerabile, și în care se vor monta detectoare de fum și de monoxid de carbon pentru populație.

Comunele Baia, Dărmănești, Dorna Candrenilor, Dumbrăveni, Fundu Moldovei, Grănicești, Mălini, Marginea, Moara, Poiana Stampei, Preutești, Șcheia, Vama, Vatra Moldoviței și Zamostea, au fost selectate pe baza datelor statistice privind numărul de incendii produse la gospodăriile particulare de pe raza administrativă a acestora.

Urmare a adreselor transmise de Centrul operațional, autoritățile publice locale au identificat deja locuințele care se încadrează în criteriile de acordare a detectoarelor.

Astfel, după finalizarea ședinței de lucru, a avut loc predarea-primirea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon, de către personalul din subordinea celor cinci detașamente de intervenție din județ – Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, alături de reprezentanți ai DELGAZ GRID S.A. – Rețea Gaz Suceava.

Cele 375 detectoare de fum și cele 125 detectoare de monoxid carbon vor fi distribuite, chiar începând de astăzi, către locuințele din județul nostru, în cele 15 comune, amintite anterior, identificate ca fiind vulnerabile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *