ISU Suceava: 405 de elemente de muniţie, provenite din cele două Războaie Mondiale, distruse prin explozii controlate. Unele erau în perfectă stare de funcționare

Joi, 13 mai a.c., Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate în primul semestru al acestui an, de pe teritoriul judeţului Suceava, anunță purtătorul de cuvânt al ISU, Lt. Alin Găleată.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean şi cadre locale din I.P.J. Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Au fost distruse 405 de elemente de muniţie – 285 de muniții infanterie, 35 de muniții artilerie, 6 grenade de mână și 79 alte elemente de muniție.

În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *