ISU Suceava a aprobat focuri de artificii în 15 locații din județul Suceava, pentru noaptea de Revelion

În noaptea de Anul Nou, echipaje de pompieri și paramedici SMURD vor fi dislocate în apropierea zonelor unde vor fi organizate evenimente publice cu participare mare din rândul cetățenilor.
Întrucât în perioada Sărbătorilor sunt utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice, personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat, la nivelul județului Suceava, 15 acorduri.
*RECOMANDĂRI*
Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului.
Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis.
În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii.
Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori (ex: beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, şerpi, scântei, pocnitori cu confetti).
Nu în ultimul rând, ISU Suceava atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
✅ respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
✅ asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
✅ asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
✅ instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.
UN AN NOU LINIȘTIT!

Foto 1: google.com
Foto 2: ISU Suceava

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *