”ITAC – Instruiește Talente, Angajează Caractere!”, promovarea întreprinderilor sociale într-un proiect amplu inițiat de vicepreședintele PMP, viceprimar al Sucevei, Marian Andronache

Un eveniment organizat de viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache și găzduit de Muzeul Bucovinei, în Sala de conferințe  a reprezentat, în mod cert, cea mai importantă acțiune de promovare a unor inițiative separate de cele cu care sfârșitul de an este asociat.

Este vorba despre o acțiune de informare asupra unor oportunități pe care sucevenii le pot valorifica inclusiv prin obținerea de finanțări europene pentru proiecte legate de întreprinderile sociale: ITAC – Instruiește Talente, Angajează Caractere!.

Marian Andronache, susținător și promotor al acestei inițiative la nivelul Sucevei, a transmis din start că ” cea mai de preț resursă a Sucevei este resursa umană. Împreună, îi vom putea ajuta pe cei mai puțin norocoși. Împreună contăm!”, a transmis el atât ca invitație la eveniment precum și în cadrul discursului rostit joi seară, în spațiul pus la dispoziție de Muzeul Bucovinei și care s-a dovedit insuficient la număr de locuri pentru ca toată lumea să beneficieze de un scaun din cele peste 150 din sală.

Marian Andronache, viceprimar al municipiului Suceava și președinte al PMP la  organizația județeană, este unul dintre cei mai activi lideri de partid (el deține și funcția de vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară la nivel național, pentru chestiuni de administrație publică).

Prin organizarea acestui workshop la Suceava – pe românește, o întâlnire la care au fost invitați oameni interesați și determinați să aplice proiecte în zona întreprinderilor sociale –  Marian Andronache a  dovedit că preocupările sale depășesc strictele atribuții ca vicepreședinte PMP și viceprimar al municipiului Suceava.

Fără a intra în detaliile modalității în care întreprinderile sociale vor putea deveni  viabile și interesate de finanțări europene, spunem doar că la întâlnirea de joi seară,  după cuvântul de deschidere al inițiatorului proiectului ITAC – ”Instruiește Talente, Angajează Caractere!”, Marian Andronache, au conferențiat Ecaterina Croitor, lector universitar doctor în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și vicepreședinte a Structurii Teritoriale Suceava a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, despre ”Ecosistemul antreprenoriatului social în România – între provocări și oportunități”; Răzvan Straton, vicepreședinte  al organizației non-guvernamentale  JCI (Junior Chamber International) Suceava și director al firmei LUKICOSM care a transmis mesajul: ”Toți suntem unici!”; Administratorul de societate comercială Marius Medvischi a prezentat un model de succes: Întreprinderea socială ”Mobilier meșteșugit”.

 A urmat o descriere a modalităților prin care se pot accesa fonduri nerambursabile prin programul ”Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale”, realizată de Robert Ciocan, economist, manager de proiect, consultant fonduri europene.

A  fost prezentată în continuare, de către Vasile Gafiuc, președinte al asociației ”Institutul pentru Parteneriat Social – Bucovina”, rețeaua întreprinderilor de economie socială pentru dezvoltarea Regiunii Nord- Est – RIES.  

De precizat că alături de Marian Andronache s-au aflat și alți colaboratori din structurile organizației PMP Suceava, precum Anca Gâtlan, profesor asistent  universitar la USV Suceava.

Iată și mesajul lui Marian Andronache, așa cum a fost el transmis după ce acțiunea s-a încheiat:

”Evenimentul I.T.A.C. – “Instruiește Talente, Angajează Caractere!” a fost un succes! Prezența dvs. într-un număr atât de mare este oglindirea exactă a faptului că în Suceava este nevoie și de astfel de acțiuni, prin care noi, cei din politică, din administrație, să venim alături de dumneavoastră în întâmpinarea nevoilor reale cu care vă confruntați.

Vă mulțumesc mult fiecăruia dintre dumneavoastră pentru participare, mulțumesc speak-erilor din cadrul evenimentului pentru informațiile oferite, Organizației de Tineret a PMP Suceava și consilierilor mei care m-au ajutat în organizarea evenimentului.

Fiecare participant va fi contactat de echipa mea pentru a primi suport gratuit în legătură cu aspectele dezbătute în cadrul evenimentului.
Sper ca în Suceava să se înființeze cât mai multe întreprinderi sociale, să păstrăm legătura și să ne implicăm activ cu toții în problemele comunității noastre.
În acest fel, împreună, îi putem ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Și nu uitați, ÎMPREUNĂ CONTĂM!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *