Iulian Cimpoeșu, candidatul USR PLUS la Primăria Șcheia recidivează în lucruri bune. A doua facultate absolvită îi aduce titlul de șef de promoție în administrație publică la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

În pofida situației excepționale creată de pandemia de coronavirus, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a depus eforturi deosebite pentru a le facilita studenților din anii terminali organizarea cursurilor festive. Astfel, Facultatea de Drept și Științe administrative a deschis balul joi, cu specializările Drept și Poliție locală, iar vineri, 26 iunie, a fost rândul celei de a 3-a specializări a FDSA – Administrația publică, să-și ia rămas bun de la profesori și să-și sărbătorească laureații.

Printre șefii de promoție ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava din anul 2020, este înscris și numele lui Iulian Cimpoeșu, vicepreședinte al Filialei Județene Suceava a Uniunii Salvați România și candidat al Alianței USR PLUS la primăria celei mai mari comune a județului Suceava, Șcheia.

Iulian Cimpoeșu nu este la prima facultate, fire ambițioasă, acesta s-a hotărât să se specializeze și în administrație publică, tocmai pentru a face față provocărilor la care a decis să se ”înhame”. Experiență și pasiuni știm că are multe: militărie încă din liceu, dedicat muzeografiei, jurnalism la tinerețe, pasionat în scriere de poezie sau proză, pasionat până în dinți de pescuit, iubitor de natură pură și, nu în ultimul rând, dedicat respectării și unde a fost nevoie apărării drepturilor legale ale colegilor, prin munca de sindicalist de frunte la Muzeul Național al Bucovinei (locul în care conservă patrimoniul cultural pentru veșnicie).

„Mereu am fost nemulțumit de mersul lucrurilor în comunitatea în care trăiesc de 21 de ani și am încercat să schimb ceva în bine. Câțiva ani am luptat singur, independent, și mi-am dat seama că fără suport politic nu poți mișca nimic, nici măcar pe plan local. Asta este realitatea din România. Așa că, dezamăgit fiind până în acel moment de toate partidele care s-au perindat pe scena politică din 1989 încoace și care au pus interesele personale, de grup, de partid, mult peste interesele cetățeanului, abia în 2016 am descoperit prima opțiune politică viabilă pentru mine – Uniunea Salvați România, și în primul an universitar care a urmat înființării USR și dobândirii calității de membru, m-am înscris la specializarea „Administrație publică”,  din cadrul FDSA, pentru a-mi consolida cunoștințele din domeniu și a dobândi capacitatea și expertiza în ceea ce înseamnă dezvoltarea locală, tocmai pentru a-mi dovedi ulterior aptitudinea de a activa cu succes în slujba cetățeanului.

O administrația publică modernă, integră și competentă, dedicată cetățeanului, fie că ne referim la administrația publică centrală, fie la cele locale, este cheia schimbării în bine a comunităților, iar noi, USR, ne-am angajat să promovăm meritocrația și competența în toate domeniile, inclusiv în administrație publică”, ne-a declarat Iulian Cimpoeșu, proaspătul șef de promoție și candidatul USR PLUS la primăria Șcheia.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *