Mopan Suceava
Politica

Iurie Leancă, candidatul Pro România la europarlamentarele din 26 mai, prezentat azi la Suceava

Astăzi la sediul Pro România Suceava, invitatul așteptat a fost Iurie Leancă, fost ministru de externe și prim ministru al Republicii Moldova, acum candidat al formațiunii politice Pro România. Dincolo de lipsa de răbdare a unor colegi, de prelungirea  spre limita acceptabilului a unor discursuri patriotice, Iurie Leancă a demonstrat că se vorbește și se gândește românește și  de cealaltă parte a Prutului. El a transmis mesaje care, în opinia sa, vor sensibiliza electoratul românesc, în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Iurie Leancă a făcut o trecere în revistă  a modului în care a funcționat relația diplomatică dintre Chișinău și București în anii care au trecut. A readus în discuție vechiul război rece, politica antiromână din presa din Republica Moldova, unde doar un singur post de televiziune cu atitudine Pro România a redobândit dreptul de difuzare, alte 7 fiind vizibil pro rusești și promovează politici antiromânești.

În opinia lui Iurie Leancă, Bucureștiul este dator să facă pasul principal, inclusiv pentru securitate. Pentru că problemele cele mai mari vin dinspre est, de la granița Uniunii Europene.

”Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost în 2 ani de 35 de ori la Moscova.  De câte ori a mers un alt președinte acolo?”. ”Au fost declarații de dragoste față de Basarabia. Cei mai basarabeni politicieni au fost Victor Ponta, Corina Crețu și Cătălin Nechifor”, a mai spus Iurie Leancă, el dorindu-și o țară românească până la Nistru.

Proiectul unei autostrăzi care să lege Ardealul de Chișinău a fost de asemenea discutat în conferința de presă comună a președintelui Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor cu Iurie Leancă, fost prim ministru al Republicii Moldova, acum candidat la alegerile europarlamentare din partea Pro România, formațiune politică condusă de Victor Ponta, iar la nivel județean de Ioan Cătălin Nechifor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *